Botezul, cea mai importanta taina crestina este si unul dintre cele mai frumoase evenimente din viata bebelusului si a noii sale familii. Pentru ca multi invitati se intreaba ce cadou special sa ofere familiei, va propunem un scurt ghid cu cele mai alese cadouri de botez din argint sau agintate, ce fac parte din colectiile casei franceze Christofle, maestru al prelucrarii argintului cu o istorie de peste 180 de ani. De ce sa alegeti brandul de lux Christofle, furnizor al caselor regale din intreaga lume? Pentru ca este vorba de un eveniment special, care merita un cadou pe masura, un obiect de calitate, care il va insoti pe cel mic toata viata. Obiectele decorative si tacamurile Christofle sunt lucrate de maestri artizani premiati la concursurile de profil din Franta iar argintul este de cea mai buna calitate, 925.

Toate detaliile care decoreaza colectiile Christofle sunt gravate sau incrustate manual. In plus, puteti alege sa personalizati cadoul dumneavoastra cu numele copilului, data nasterii sau orice alt detaliu important.

Prima recomandare este paharul din argint masiv 925 Perles. Paharul este folosit si in timpul slujbei si ii va ramane micutului ca o frumoasa amintire peste ani. Proprietatile antiseptice ale argintului sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, astfel ca acest pahar este sigur pentru a fi folosit de cel mic si atunci cand va creste. La fel de cautata pentru botez este si lingurita din argint, si ea personalizabila prin gravare. Cele doua obiecte fac parte din aceeasi colectie, Perles, datorita micutelor perle din argint care le decoreaza, dar ele sunt disponibile si separat, ambalate intr-o eleganta cutie de cadou.

Un alt cadou des cautat de invitatii la botez este rama foto argintata, in care putem insera chiar poza bebelusului, daca o aveti deja. Si rama poate fi personalizata, prin gravare. Va prezentam mai jos rama Charlie Bear insa in colectiile Christofle se regasesc si alte variante de rame argintate, pe diferite dimensiuni. 

Colectia BeeBee a fost lansata de Christofle in anul 2017 si s-a bucurat de un real succes datorita designului sau ludic. Am ales pentru ghidul nostru cutia muzicala din colectie, ce reda in miniatura un stup de albine. Un cadou ce ii va incanta pe cei mici cu clasicul "Lullaby" al lui Brahms.

Un alt cadou cautat in preajma botezului este setul de tacamuri pentru cei mici, primele tacamuri din viata lor. Am ales setul din argint masiv Uni, ce poate fi personalizat, ca si restul obiectelor Christofle, cu numele copilului, o monograma sau orice alt detaliu pe care il considerati important .

Despre Christofle Paris

Fondata la mijlocul secolului al 19-lea, casa Christofle s-a impus inca de la inceput ca leader de necontestat in prelucrarea argintului. Furnizorul oficial al casei regale a Frantei incepand cu Louis Philippe si continuand cu Napoleon al III-lea,Christofle a stiut mereu sa inoveze, insufland fiecarei epoci un nou standard al luxului.

Astazi, piesele semnate Christofle innobileaza mesele imparatilor, printilor si ale celor mai inalti demnitari din intreaga lume, in palate ( Elysees- resedinta actuala a presedintelui Frantei), vase de croaziera si hoteluri de lux ( Ritz, Savoy, Carlton), iahturi personale sau trenuri celebre precum Trans-Siberian sau Orient Express.

O prezenta activa si un martor privilegiat al evolutiei gusturilor, al obiceiurilor si al traditiilor, Christofle si-a vazut mereu  numele asociat cu cele mai importante tendinte in design, cu artistii cei mai inovatori, precum Man Ray sau Jean Cocteau, cu arhitecti de avangarda precum Gio Ponti si cu modelatori modernisti ai argintului, precum Andrée Putman, Martin Szekely sau Ora Ito.

Pentru iubitorii de frumos, capodoperele Christofle create de-a lungul vremii pot fi admirate si in cadrul muzeului Bouilhet – Christofle Paris, ce gazduieste astazi peste 2000 de  creatii de exceptie  ale unei case ajunsa la cea de-a 6-a generatie.

Va invitam sa descoperiti colectiile de cadouri de botez din argint sau argintate pe pagina dedicata a site-ului nostru, aici, si la showroom-ul nostru din Calea Dorobantilor 168.