Platou dreptunghiular 33 cm portelan Rosenthal Sanssouci Elfenbein

Fii primul care evalueaza acest produs.

Stoc epuizat

450,00 RON 98
Descriere produs

Din portelan ivoire Rosenthal Classic


Diametru: 33 cm

Cand Frederic cel Mare al Prusiei a cerut sa i se construiasca Sanssouci, noul sau castel, la Potsdam, a cerut si un serviciu de masa special pentru aceasta noua resedinta. In vremea aceea, arhitectura si amenajarea interioara erau inseparabile. Relieful serviciului de masa din portelan Sanssouci cu structura sa impletita delicata seamana asadar cu stucatura Rococo a plafonului din sala principala a castelului. Acelasi "Rocaille" care era motivul ornamental de baza al acelor vremuri. Acest serviciu regal a fost produs de catre Manufactura Regala de Portelan( KPM) la Berlin, din 1763 pana in 1765.

In anii ce au urmat, formele stilurilor din trecut au devenit foarte cautate in arhitectura si design de interior, in epoca stilului istoricist ( in perioada 1879-1799). Aceasta tendinta s-a reflectat si la nivelul serviciilor de masa la sfarsitul secolului al 19-lea. Serviciul Sanssouci s-a bucurat de o mare popularitate si a fost copiat de multi producatori de portelan.

Casa Rosenthal a fost insa singura care a obtinut licenta din partea Manufacturii Regale de Portelan pentru a produce acest serviciu special respectand intocmai modelul original. De atunci el nu s-a schimbat niciodata si este vazut, chiar si astazi, ca fiind serviciul "Batranului Fritz".

Scrie propria ta recenzie

Faceti recenzie la: Platou dreptunghiular 33 cm portelan Rosenthal Sanssouci Elfenbein

Cum evaluezi acest produs? *
  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Calitate
Pret
Valuare
Loading...